Saopštenje Upravnog odbora PKCG

p komora

Saopštenje UO Privredne komore prenosimo integralno

Upravni odbor Privredne komore Crne Gore poziva nadležne državne organe, da u najkraćem roku, utvrde sve činjenice povodom prijave kompanije Voli da se u njenom magacinu, kao dio dopremljenog kontigenta naručenih proizvoda, nalazi roba za koju postoji sumnja da se radi o opojnoj supstanci.

Kompanija Voli, u kojoj akcionarski udio ima renomirani kreditor EBRD, je svojim postupanjem i pravovremenom prijavom sumnjive pošiljke poslala primjer i drugima kako se, na društveno odgovoran način, može sarađivati sa nadležnim organima. Stoga, pozivamo cjelokupnu javnost da se uzdrži od komentara koji ovu kompaniju i njene zaposlene stavljaju u negativan kontekst prije nego što nezavisna istraga utvrdi sve činjenice.

Upravni odbor podsjeća da samo nadležnim institucijama pripada pravo da nepristrasno utvrde sve činjenice na osnovu kojih će donijeti na zakonima zasnovan stav, pri čemu svaka kompanija i njeni zaposleni treba da budu partneri nadležnim organima u utvrđivanju istine i sprečavanju nezakonitih radnji.

Od ukupno 19 članova Upravnog odbora, saopštenje je podržalo 15 članova, a dva su glasala protiv.

auto klime bakovic 1

allegra